Časté dotazy

Datum: 18.11.2019
  | 
Kategorie: Aktuality
Co si představit pod vybranými složkami uvedených ve složení našich výrobků.

Přiblížení vybraných položek uvedených na složení našich výrobků

Glukózo-fruktózový sirup – medovitá látka používaná ke slazení, vyrobená z pšeničného, nebo kukuřičného škrobu. Působí také proti zpětné krystalizaci cukru. Běžně se používá ke slazení nealkoholických nápojů.

Protlak z arónie – součást nakupovaného džemu do náplní. Arónie je ovoce Černý jeřáb.

Regulátor kyselosti kyselina citrónová - součást nakupovaného džemu do náplní. Kyselina citrónová se běžně používá k okyselení do džemů, marmelád a nealkoholických nápojů. V přírodě je součástí citrusových plodů.

Pektiny - součást nakupovaného džemu do náplní. Látka, která zlepšuje houstnutí džemů. Vyrábí se z ovoce, převážně z citrusových plodů, jablek, nebo rybízu.

Laktóza – přirozená složka sušeného mléka. Laktóza je mléčný cukr.

Sójový lecitin – součást cukrářské polevy. Lecitin v čokoládách a polevách zabezpečuje jejich krémovitost, je schopen k sobě vázat vodu a tuky. Sójový lecitin je vyráběn ze sóji. Lecitin se běžně vyskytuje ve vaječném žloutku.

Uhličitany sodné – kypřidlo. V perníku je používán hydrogenuhličitan sodný, jinak taky známý jako jedlá soda, nebo soda bikarbona. Je nejčastější složkou kypřících prášků. Při pečení uvolňuje oxid uhličitý, který kypří těsto. V domácím lékařství se používá také proti pálení žáhy.

Uhličitany amonné – kypřidlo. Jiný název je také cukrářské droždí. Je to kypřidlo, které se používá pro kypření těst. Při pečení se uvolňuje plynný čpavek, který po nakypření těsta odchází do vzduchu.